Telefon +386 31 603 763 Cesta proletarskih brigad 79, 2000 Maribor
Delovni čas: Pon. - Pet.: 14:00 - 20:00 Sob. - Ned.: Zaprto

Spoznajte osebje AminoKlinike

Višja zdravstvena fizioterapevtka in vodja Aminoklinike; njen čut za sočloveka, izjemno znanje na področju celostnega zdravljenja telesa in terapevtske sposobnosti so olajšale življenja mnogim pacientom.


Kariero sem začela v UKC Ljubljana na otroški kirurgiji pod zahtevnim vodstvom dr. Kornhauserja, ki je okrepil mojo disciplino in vestnost. A vendar sta me domačnost in stik z naravo prepričala, naj se vrnem v Maribor. Ob vrnitvi sem sklenila, da svoj čut in novo pridobljeno znanje, ki temelji na Bobath-ovi metodi, uporabim pri delu z otroki z motnjami v razvoju. Delo z njimi je v meni spodbudilo tako osebnostno rast kot tudi izostrilo moj raziskovalni duh in željo po nadaljnjem izobraževanju.

Imela sem priložnost srečati se z g. Holgerjem Marschallom, učiteljem Aleksandrove tehnike, ter se pet let izobraževala v njegovi skupini, kjer sem tudi diplomirala. Kot njegova asistentka sem organizirala izobraževanja Aleksandrove tehnike za terapevte in zdravnike v Mariboru in Celju. Leto 1994 je prineslo spremembo zakona, ki mi je omogočila zasebno prakso, tako da sem lahko maksimalno izkoristila čas posvečen pacientu in svoj čas za izobraževanje. Udeležila sem se izobraževanja mehanične diagnostike in terapije po McKenzieju, ki mi je dalo odličen vpogled v razumevanje nastanka težav in bolečin v hrbtenici, ki jih uporabljam v vsakodnevni praksi.

Na svoji poti sem morda malo po naključju spoznala danskega športnega fizioterapevta, ki je doktoriral iz mehanike bolečine, g. Mikela H-G Hoffa. Ob srečanju z njim sem se na lastne oči prepričala o strokovnosti izjav in trditvi g. Hoffa o učinkovitosti delovanja obližev, saj sem videla rezultate na pacientih v živo, nekaj minut po aplikaciji obližev. V 10-20 minutah po aplikaciji obližev so si pacienti vidno oddahnili, bolečina se je zmanjšala najmanj za polovico. Po več preizkusih, tudi na sebi, sem se navdušeno odločila izobraževati v tej smeri in tako postala Aminoterapevt.

Danica Bigec, Aminoterapevt
viš. fth., terapevt Aleksandrove tehnike, McKenzie terapevt, RNO terapevt

Višja fizioterapevtka, ki je svojo kariero začela na UKC Ljubljana, je bila med prvimi zasebnimi fizioterapevti v Sloveniji in že dobra tri leta uspešna Aminoterapevtka, ki je v tem času pomagala ogromnemu številu ljudi, kateri niso več našli druge rešitve za svoje težave. Vsak pacient je bil potrditev, da je bila odločitev za Amino terapijo, prava.

Po treh letih “preizkusne dobe” je tako nastala  AminoKlinika, kjer lahko s pomočjo nevrofrekvenčnih obližev učinkoviteje zmanjšujemo bolečine ter vsa akutna in kronična vnetja, s katerimi se bojuje večina pacientov.


Matičeva sposobnost komuniciranja, nasmešek ter pristna prijaznost dajo stranki iskren občutek domačnosti, sprejetosti in zaželenosti.


AminoKliniki sem se pridružil Oktobra 2014. Izobraževal sem se na II. gimnaziji v Mariboru in na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Ljubljani. Za seboj imam ogromno neformalnega izobraževanja na lastno iniciativo, na številnih življenjskih področjih, kar mi omogoča, da lahko najdem odgovore na vsa vprašanja in poiščem rešitve za vse težave, zadolžen pa sem tudi za administrativne, marketinške, spletne in oblikovne potrebe.

Moja življenjska pot me je naučila marsikaj, rad pa imam kontakt z ljudmi in rad jim pomagam. To je bil glavni povod, da sem se pridružil ekipi AminoKlinike. Z veseljem vas bom sprejel in vam zaupal marsikatero skrbno varovano skrivnost. Tudi sam sem nekajkrat posegel po Amino Bio Frekvenčnih obližih, zato vem in lahko z gotovostjo potrdim, da pomagajo.

Spoznal sem g. Mikel H-G Hoffa in lahko potrdim, da njegove metode pomagajo in da trenutno pri nas ni terapije, ki bi lahko tako učinkovito delovala na bolečine in druge težave. Ponosem sem, da sem lahko udeležen v zgodbi, ki smo jo poimenovali AminoKlinika.

Moja naloga je, da se boste pri nas počutili zaželeni ter da za vas poiščem najbolj optimalne rešitve. Sem vaš prvi, in upam, da nikoli zadnji stik z AminoKliniko. Iz izkušenj vam lahko povem, da se boste k nam z veseljem vedno znova vračali.


Matic Bigec,

Administracija, Marketing in odnosi z javnostjo

Njegove izjemne komunikacijske sposobnosti in njegov pristop k delu ga naredijo nenadomestljivega. Njegova najlepša lastnost je, da vas vedno sprejme z velikim nasmeškom in žarom v očeh ter preko tega pričara občutek topline in domačnosti.